Texas buffén

Pris Vuxen 159kr / Barn 59kr

"Vår förkärlek inför den genuina amerikanska maten präglas i vår gigantiska buffé som du som gäst kommer till. Vi inriktar oss på rena smaker som återfås av råvaror som får prägla samtliga maträtter i buffén. Varje maträtt kräver enorm precision tillsamman med lång tillverkningstid, och vi tar fäste vid maten från 1950-1960 talet då mat fick vara mat. Vi strävar efter att ge dig en gastronomisk resa från delstaten Texas i USA i från vår amerikanska diner på Öland"

holy smoke öland

Pris Vuxen 129kr / Barn 59kr

"BBQ, Smoker kärt barn har många namn. Våra tre rökar levererar både varm & kallrökta produkter från landet over ther. Här serveras du direkt vid bordet av vad som rökts inför sittningen. Väljer du Holy Smoke´s så får du in en massa smak explosioner på skiffer fat, kött, ostar, bröd räkor, lax, såser, grönsaker & frukter. Här kan man bli sittande med familjen, vännerna och avnjuta och bygga egna kreationer direkt från det smarta Skifferstativet. Det bästa av allt, vi erbjuder så mycket lokalare än många andra då vi sköter all styckning och rökning. "

FULL HOUSE

Vuxen Texas buffé + Holy Smoke 249kr
Barn                                                 59kr

"Rib eye" är steken vid rib sectionen och kallas i folkmun för entrecoté. En standard rätt i Texas old schools utbud som marineras med råvaror och inte nymodigheter som glaze eller grillolja. Köttet måste får ta del av den sammansatta mixen av råvaror och sen tillagas under längre tid för att få rätta smak. OH YEAH vi serverar RIB EYE"

"Baby rack eller baby ribs eller som vi i Sverige säger kamben. Delen på revbenen som ligger närmast steken, du får ett finare kött än ex. spare rib. I Texas på slutet av 50-talet så fick denna grymt fina detalj ligga i ett mixed bath innan tillagning. Så att ta fram ett baby rack alá 1950 tar ca 2 dygn. Did whe have it, Hell Yeah"

"Tänker du Texas, tänker du T-bone som serveras i hel skiva med den klassiska T-formade benet i mitten av köttbiten. En gastronomisk upplevelse om köttet får marineras i en mix av rena råvaror för att sen tillredas med extrem precision. Vi benar ur köttet och skivar upp detta i buffén"

I vår Texas buffé finner ni ett 10-tal olika maträtter som lagas från grunden, utbudet kan variera från sittning till sittning. Våra American Burgers är något vi blivit kända för ända till hemlandet USA, och vi har besökare från landet "over ther" som besöker oss årligen för att vi för ett gammalt genuint recept vidare. All mat i buffén är tidskrävande och kan icke tillredas medans matgäster väntar. Därav vikten att vi erbjuder sittningar med låsta bords bokningar så att du som gäst får den gastronomiska upplevelsen.

American texas buffé vuxen            159:-
                            BARN 4-10år              59:-

" hela den stora buffén tillsammans med fri dryck"

full house vuxen                                189:-
         BARN 4-10år                                 89:-

"utöver buffén ingår en stort cake, cookie, ice cram buffé"